Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Anda cerewet??

Leave a comment

Asalammualaikum.w.b.t…

Hari ini hari Rabu 15oktober 2014 bersamaan bersamaan 21 Dzulhijjah 1435..Pejam celik,pejam celik dah hari Rabu..cepatkan masa berlalu…hu,hu,hu….umur pun makin bertambah..kubur kata mari,rumah kata pergi..aduhai….

Oklah..nak citer apo ari ni?Let me think…urmmm…x ada idea pulak nak tulis..
Almaklum dah 5 series ni…..lupa sokmo…kecek kelate kito hari ni..

Betul ke lelaki zaman sekarang cerewet?Kadang2 mengalahkan org perempuan..tu belum bab mengumpat orang…kalau dulu bila sebut mengumpat mesti org akan kaitkan dgn orang perempuan…asal mengumpat ajer prempuan,…asal perempuan aje mesti mengupatan ..mengumpat..tersasul lak…

bUKAN NAK ANGKAT BAKUL sendiri..tapi saya ni bukanlah dikategorikan wanita yang cerewet..sikit2 tu adalah…bab memlih pakaian dan kasut shja dan kebersihan…bab2 lain alhamdulillah…beruntung asben I tau ….he he he…

 
Dikatakan, sikap cerewet yang timbul mungkin kerana seseorang itu menginginkan sesuatu dalam keadaan sempurna sedangkan manusia dicipta dengan serba kekurangan.

Makna cerewet:

1. banyak cakap (ada sahaja yg tidak kena), suka berleter (mencela, ber­sungut, dll): kalau sudah terlalu ~, tentulah anaknya keluar dr rumah itu; 2. berselok­-belok dan memerlukan banyak kerja yg kecil­-kecil (bkn pekerjaan dll), kalut, ruwet: orang sekarang kurang membuat lemang kerana kerjanya ~ sangat; mencereweti selalu memarahi (menegur, mencela, dll): kalau dicereweti selalu, pasti ia akan meninggalkan rumah itu; kecerewetan perihal cerewet: ~ boleh saja berpunca drpd ketidaksesuaian jadual yg disediakan

Org lelaki pada pdgn saya kalau cerewet.boleh kalah org perempuan..bab memilih pakaian,kasut…

Tu belum bab memilih lauk pauk lagi…Ni saya nak story sikitlah ..mcm waktu lunch tadi..saya biasanye beli kat tepi jalan jer…murah dan pilihan lauknya pun banyak…so dgn terkedek2nya saya pun menuju ke gerai idaman kalbu saya tu…wah..Alhamdulillah…orang x ramai lagi..bagus2…tapi ada sorang mamat ni..aduhai …punyalah lamanya memilih lauk idaman kalbunya….berasap hidung saya macam naga bila tgk dia pilih lauk…drpd org x ramai tadi sampai orang kiu(queue) panjang..bila time bayar satu hal pulak…siap suh budak jual tu bungkus sambal belacan dgn ulam2…awatnya tadi hang tak suruh..lepas tu siap suh tulis harga kat bekas polisterine tu lagi…aduhai..nasib baiklah muka hensem..dapat jugak kita ni cuci mata…he he he..kalau x hensem mau saya sumbat sambal belacan dlm hidung dia….biar dia tau yg akak belakang dia ni dah terketaq2 lutut berdiri lama…kalau lama sikit mau tertanggal kepala lutut…

Alamak…saya ni dikira mengumpat jugak ke? Astarghfirullahalazim…

 

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s