Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Salam Jumaat…

Leave a comment

 

Asalammualaikum w.b.t….

Salam Jumaat Almubarak…Hari ini 10hb Oktober 2014 bersamaan dgn…oops lupa lah pulak….tgk tu..tarikh org putih ingat tarikh Islam x ingat….minta maaflah ye…

nnti saya nk tgk kalendar kuda jap…tgk tu…kuda pun ada kalendar…ish,,ish ..ish….tak patut..tak patut…sebagai seorg Islam kita kena tau kalendar kita….kan….
Oklah…pe khabaar semua?eh…Hidup lagi penulis ni…ingatkan dh innalillahiwainnailaihirojiun…sebab dah lama x update blog..agak2 dh hampir 3 thn dah…lama tul…drpd x ada wattsapp sampai dah ada wattspp…drpa tak ada phone samsung sampai dah ada satu..samsung lagi tuh…cer bayangkan2x…malas nak tulis ulang2…kalau tulis 10x maknanya kena ulang 10 kali tau…he he he..

3 thn x tgk wordpress ni…tu dia…byk perubahan ….sampai x tau nak update mcmana..borpinau2 jugaklah mato den ni dibuek eaia tapi sebab kita ni dikurnia dgn kecerdikan  … Alhamdulillah…syukur pdMu ya Allah.. w/p x luarbiasa tapi bolehlah sikit2 maka kesusahan itu dpt diatasi..cehwah…

oklah…

Nak bagi tazkirah sikit…boleh ya…

“Aku bersama Rasulullah, kemudian datang seorang lelaki dari Ansar, memberi salam ke atas nabi SAW kemudian berkata: siapakah mukmin yang paling baik. Jawab nabi: yang paling bagus akhlaknya. Dia bertanya lagi: siapa pula yang paling cerdik? Nabi jawab: Mereka paling banyak mengingati mati dan melakukan persediaan selepas itu, itulah orang yang paling bijak” (Sunan Ibn Majah:4259)

Ohh rupa-rupanya orang yang bijak itu adalah yang bersedia untuk mati. Macam saya….insyallah…

oklah entri ni sebagai warm up aje…Insyallah kalau saya terlebih rajin saya akan update tapi x tau lah tu bila waktunya..

oleh tu asalammualaikum w.b.t….see u….bye…

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s