Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Salam 24 Ramadan 1433H

Leave a comment

Asalammualaikum…

Salam 24 Ramadan 1433H…dah 24 hari kita menjalani ibadat puasa…Alhamdulillah….
Masih ingat tak entri saya minggu lepas dimana saya tulis ‘by hook and by crook’saya mesti beli tudung saya dan anak saya …ingat lagi kan…siap dgn bagi contoh lagi…

oklah,hari sabtu lepas saya pun ndak tak ndak terpaksalah pergi membeli belah di Masjid India dan Jln Tuanku Abdul Rahman…umang aih…punyalah ghamainya org bershopping…seronok jugaklah saya melihat dia orang membeli belah…ialah hari sabtu yg lepas dikira last shopping utk hari raya kan..minggu depan depa semua termasuk saya ni dah nak balik kampung halaman masing2…nak beli kat kg boleh jugak tapi mahai lah sikit…dan pilihan pun x byk…mula2 saya menjelajah Semua House nak cari kedai Tudung Nur Kasih….cari punya cari x jumpa..aik…dlm web dia tulis alamat kat Semua House…ground floor lagi…camana bolih x jumpa…last2 jumpa satu kedai jual tudung..alhamdulillah dptlah beli utk anak saya…x pelah Sya,x dpt tudung Nur Kasih,dpt tudung ni pun jadilah..rupa2nya kedai Nur Kasih dah x ada kat semua house .dah pindah…patutlah tak jumpa…ni yg buat saya hangin satu badan…at least update lah address kan …dahlah pose…bawa anak lagi tuh…

Lepas tu misi seterusnya cari tudung saya plak…kaki saya dah terketar2..nak tercabut kepala lutut saya..penat sungguh…lagi satu buat kita penat sebab orang terlampau ramai…dah tu plak jln slow2….nak potong tak boleh sebab kiri kanan org ramai..terpaksalan membuntuti diaorang(jgn salah faham ya),jadi masuk satu kedai x jumpa..nak dekat 10 kedai kot masuk…last2 saya dah hampiirr berputus asa saya masuk aje mana2 kedai saya tunjuk baju saya suh budak kedai tu pilih jer tudung yg bersesuaian…budak kedai tu pun pilihlah …mak datuk..warna kuning?,baju akak ni kan warna purple yg sesuwai…skrg ni kak orang pakai kaler contrast dgn baju…nampak menyerlahnya..’ya la kata kau’…akak ikut ajerlah dik non oii…’kak,utk innernya,akak nak yg mcmana?yg cam serkap biasa atau yg macam ninja? Macam ninja?gerun plak akak dengornya…

ooo…rupa2nya serkap ninja ni yang tutup terus ke leher …laa..mcm2 serkap ada skrg ni yer…jgn serkap jarang udah lerr…saya pun tak try test lagi…terus pergi bayor…at least try lah dulu kan…sebab penat punya pasal dah malas nak test2…lagi pun kesian tgk anak saya…dah penat semacam…

Bila masuk dlm kereta barulah saya test tudung yg saya beli tadi…mula2 saya pakai serkap ninja tu…anak2 saya punyalah gelakkan saya…la..mama..mcm ninjalah…memanglah macam Ninja..dah namanya serkap Ninja…asben I pun boleh gelak besar…la.. awatnya yg kelakor ni…dah macam rancangan Karoot komedia plak…gelak2kan mama ni,…tak baik tau…
eee..geramnya saya…apsal lah sya tak cuba kat kedai tadi..dah lah regenya mahal…bila tgk tudung tu..taklah glamer sgt..setakat sarung jer…boleh jahit sendiri rasanya…potong,lepas tu jahit..lepas tu letaklah manik2 atau labuci sikit2…dah jadi tudung…
Tak kan nak cari tudung lagi?/?/ dan bertambah geramnya saya bila anak saya Syasya cakap “tudung mama dahlah tak lawa,mahal pulak tu’ hu..hu,hu,hu….

Tudung sya lebih kurang mcm ni ler tapi warna kuning…

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s