Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Salam Ramadhan 18 Ramadhan 1433

Leave a comment

Asalammualaikum w.b.t…

Apa khabar semua?Harap semuanya sehat walafiat…Alhamdulillah…syukur pada Allah…

Oklah…dah masuk 2 minggu kita berpuasa…cepatkan..macamana dgn persiapan Aidilfitri yg bakal menjelang tidak lama lagi..dah beres atau masih ada lagi yg belum dibeli?Macam saya ni,baju kurung dah beli ,tapi tudung pulak belum lagi…aduyai…ingatkan senang nak beli tudung,,rupa2nya susah..bukan sebab tak ada tudung tapi sebab saya ni cerewet maa…mcm sabtu lepas dah banyak kedai sya masuk kat masjid India namun tak ada satu pun yg berkenan dihati…dahlah tak seberapa canteknya harganya umang aiii…tertelan air liur dibueknyo…mahal sungguh..kalau setakat 30 hengget tu kira oklah,ni hah sampai 100 lebih…’awat mahai sangat no’, bak kata oghang Kedah…tengok tudung tu macam biasa je…tak de sepesel nya…I rasakan diorang ni saja2 naikkan rege nya…lepas tu diaorang buat lah ada happy Hour…dlm masa setengah jam sahaja rege tudung ada diskaun 20 persen…lepas setengah jam rege dia jadi normal balik…betul tak betul,wallahualam..
Jenama macam Fareeda,Ariani,Tijarah atau apa2 yg sewaktu dgnnya rege tudung mereka2 mak oii…mak2 datin jer yg pakai…ada tu sampai 199 hennet…ooppss ejaan pun dah salah hengget…tapi dlm mahal2 tu ramai pulak yg membelinya…banyak duit betui depa no…berebut2 plak tu…tak palah raya kan setahun sekali…yg sekali tu lah nak kena beraya betui2…semua nak nampak vogue gitu ..kan…bak kata anak buah saya…mengalahkan artis…


apsal muka patung ni semua cam mat saleh…idung mancung ,mata biru…cuba buat patung ada iras2 orang asia…idung kemek lah..mata sepet lah..kan …barulah real…patung ni kalau pakai tudung apa fesyen pun memang lah cantekk…

Sabtu ni sya kena cari jugak tudung saya dan anak saya Syasya..by hook or by crook…ewaah…guna pepatah Inglish nampak..(bagi yg tak pandai bahasa Inglish..oopss kurang pandai) By hook or by crook dengan apa cara pun CONTOH AYAT:I must get that job done by hook or by crook.

Dlm BM maksudnya Saya mesti menyelesaikan kerja itu dengan apa cara pun.Ada faham murid2…

Tapikan bila tgk org2 melayu shopping boleh terkezut beruk kita dibuatnya…bukan kita ni macam beruk tapi cuma terkejut tu jer macam beruk…ada faham?

apa tak nya…tgh2 matahari terik boleh rileks jer shopping..bulan posa lagi tu…fuyooo…tabik spriiiingggg lah kat depa semua….termasuklah saya ni hah….he,he,he…Semangat beb semangat tambah2 pulak bila dgr lagu Raya…tapikan yg saya boring tahap gaban bila shopping kat masjid India…penjualnya ramai org Bangla…’murah2’…’harga boleh kurang’,.’pilih kak’,’kain baru dtg’,tulah perkataan yg saya dgr dari hujung kedai sampai la hujung sebelah sinun…dah macam tape recorder lak…kalau hensem cam Shah Rukh Khan ok gak….kan..(P/s bulan pose ni tak baik ngata kat orang tau)

 

 

Hensem gak mamat ni kan…tapi hensem lagi  yang kat bawah ni Shah Rukh Khan…yuhuu….

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s