Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Leave a comment

Tip Dan Trick Supaya Sandal Tidak Hilang Di Masjid

Dipetik dari http://www.isuhangat.net/

Sandal Tricks dan tips supaya sandal anda tidak hilang di masjid tak perlu sampai bermangga sakan macam gambar di atas. 1) Jangan memakai sandal yang branded, seperti Adidas, Nike, Dr Cardin,Crocs, Timberland dan sebagainya sebaliknya gunakan yang berjenama tiruan seperti Abibas, Naik, Dr Kakdin,Broks, Selambaland dan lain-lain.. 2) Jika anda terpaksa memakai sandal branded, simpanlah sandal anda di tempat yang jauh, misalnya sandal sebelah kanan anda letak di Masjid Jamek, sandal yang sebelah kiri anda letak di Masjid India. 3) Letakkan password dan alarm pada sandal anda. 4) Pasanglah kamera & tracker dengan GPS secara tersembunyi pada sandal anda, agar anda boleh memantau dimana posisi sandal anda jika sandal anda di curi. Nak letak kotak hitam pun boleh. 5)  Jadikan sandal anda sebagai aksesori yang boleh dikalungkan dileher atau jadikan sebagai anting-anting. 6)  Buat kotak untuk anda simpan sandal anda seperti bentuk kotak derma, selain sandal anda selamat dari dicuri,  anda juga akan mendapatkan sumbangan amal. 7) Gunakanlah sandal yang berbeza, sandal sebelah kanan warna pink dengan hiasan bunga matahari, sebelah kiri warna kuning dengan hiasan kepala tengkorak. 8) Gunakanlah saiz sandal yang berbeza, contohnya sandal sebelah kanan bersaiz 37, dan sebelah kiri bersaiz 45. 9)  Gunakan sandal yang sama kedua-duanya iaitu kedua-duanya kanan atau kedua-duanya kiri. 10)   Modified sandal anda dengan menambah manik-manik, butang dll atau dan membuat lubang di tengah sandal anda, sehingga sandal tidak boleh dicuri kerana pencuri pun xde mood nak curi. 11) Letakkan sehelai kertas di atas sandal anda yang berbunyi ‘Sandal ini Ajoi yang punya ’ ; ‘Sandal ni murah, jual tak laku’ ; atau anda tulis pengumuman begini ‘Ini bukan sandal..! sumpah ini bukan sandal..!’ 12)  Tips terakhir , paling ampuh dan yang paling berkesan ialah :

Pakailah selipar jepun atau kasut, supaya anda tidak akan kehilangan sandal..

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s