Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

IKEA OH ikea…

Leave a comment

orkut scraps

Salam,
I’m back…wah skeaping London…sekali sekali…tak pe kan…well…How ur u?I hope u are in good codition..as for me ‘ere.syukur Alhamdulillah,..fine se fine finenya..(translation..sihat sesihat sihatnye)he,he,he..Oklah..what story I want to write here?…Hmm…let me think…since dah long time tak update blog ni,so my mind dah a little bit rusty(berkarat daa…)cannot think what to write..apa taknye dari hari Deepavali sampai la ni…dah berapa hari tu..lamakan…nak buek camno….Oh yes…Ingatkan cuti Deepavali nak balik kg…tup.,tup..tak jadi lak…sebab malas nak pack baju…lagipun anak saya Kamarul akan menduduki peperiksaan penggal 3…kalau balik kg,sah sah tak baca buku punya…lebih banyak bermain…so saya berdeepavali di Kl aje….umang oii…malam hari deepavali tu,bukan main meriah lagi mereka bermain mercun dan bunga api…gegak gempita bunyinya(macam suasana hari raya dulu)…nasib baek cuti keesokan harinya….(mestilah cuti sebab Deepavali kan…)

Seronok dpt duduk dan rileks dirumah…macam donia ni ana yang punye…..bila dah cuti lama mulalah macam2 idea nak buat..nak buat cheese keklah,nak kemas rumahlah..macam2 projek ada dlm kepala ni…last2 buat kek kemana,kemas rumah pun tinggal nama aje….
Fikir punya pikir last last ajak asben pi IKEA dkt Mutiara Damansara…lagipun kebetulan saya memang nak cari sofa….almaklumlah sofa dkt rumah tu dah tak ada spring…kalau duduk..rasa mcm nak terperosok kebawah…lagipun bila dah duduk nak bangun masyallah…punyalah susahnya…(actually tak susah mane pun…saje nak suruh asben beli baru…bukan dera asben ya)jgn salah faham pulak…bak kata mat saleh…time to change..So lepas anak saya buat ulangkajinya selama 1jam sahaja,(bermain lebih dari 1 jam),maka kami pun berangkatlah keIKEA…keesokan harinya…wah seronok bukan kepalangnya saya..tapi saya taklah tunjukan keseronokan saya tu pada asben…tapi hati say berbunga2…suke…he,he,he…ader benda yg murah & berpadanan dgn kualiti, blh la beli..cuma mungkin ader org rasa bangga sbb dia mampu beli kt ikea & org lain x mampu.. tu ajer..Sayar suka pegi ikea sbb nk tgk konsep kedapuran & keblk tiduran diaorg..kadang2 boleh copy and paste idea diaorg tu..cuma kena pandai2 mix & match..

KAmi sampai agak awal sikit tapi parking kereta dah hampir penuh…pukul brapa mereka sampai ni?…Sampai aje..ramainya orang..maklumlah cuti 3 hari..kami pun berjln2lah menjelajahh IKEA tambah2 orang ramai..penat juga..tapi yg seronoknya di IKEA ni tempat duduk banyak,ada sofa,kerusi komputer,katil,..boleh pilih yg mana satu nak duduk..asalkan jgn tidur baring dkt situ udah ler…cari2 akhirnya terjumpalah kami kerusi yg menjadi idaman kami…gembira bukan kepalang lagi…tapi masalah bab nak ambil kotak kerusi tu,berpinar juga mata dan tengkuk kami nak cari di stor Ikea ni…tu satu bab,bab lain pulak kita kena pasang sendiri kerusi tu,dah lah belii memahal tapi kena pasang sendiri buat aper…kalau nak IKEA antar kena charge 65 ringgit,kalau upah pasang kena bayar 5 persen drpd harga barang,baik gi kedai lain yg harga lebih kurang sama tapi dah siap pasang. Takyah nak susah2….penghantaran ke rumah pun free…benda pun dah siap pasang…kalu harap DIY…tak taulah jadi apa..mungkin sofa tu dah jadi katil atau kabinet,…last2 kami tak jadi beli….drpada balik tgn kosong saya pun belilah kuali regenya 25 ringgit…bolehlah…tapi masa saya beli kuali tu,suami saya boleh cakap kuat..’aik,kuali kat rumah dah bocor ke?’Geramnya saya….sib baik tak ada orang,tapi adalah sorang makcik tu,tersengih2 tengok saya…ish,tak boleh bawa mesyuarat betul asben saya ni…..
Last2 kami beli sofa dkt Kaut Maut..eh…apa tu?ala..court mammoth..senang pun senang,designnya pun cantik jugak habis cerita…boleh pilih kain mana kita suker…..3 minggu barulah kami dapat duduk disofa tu….sabar aje ler…

Court Mammoth

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s