Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Hoben Jang Jangan Tak Hoben…

Leave a comment

Apa yang Wan JAmak senyum tu?Semacam aje…Jangan risau wahai Wan Jamak…Insyallah…piala yang ditenung tu akan jadi milik kito…don’t worrylah…(ada riak2 sikit ni…Astarghfirullahalazim)

Besok ….kita Wait N See…

Dibawah ni ada beberapa pendapat yg saya petik dari forum2 dlm tenet ni..pd mereka yg saya ambil pendapatt mereka tu,minta halalkan ya…

Pendapat pertama

harapan saya supaya sekuriti diketatkan..
periksa setiap penonton yg masuk stadium lebih terperinci..
ini kerana saya berada di stadium pd final 2009..
dan saya rasekan pertunjukan bunga api dan bunyi mercun lebih attractive berbanding permainan di padang..
hope juga tiada apa2 yg buruk akan berlaku..
juga berharap tiada lg penonton yg dpt masuk tanpa tiket spt 2009 juga..
panjat memanjat pagar..
mungkin game yg mendebarkan dan panas akn berlangsung..
but maybe this year we need a new champion..
N9 dah ade piala FA..Kelantan la plak mng Piala Malaysia..
hehehe..

Ni sah2 penyokong Kelantan…he,he,he…

Pendapat ke2

semoga final tahun ni lebih aman..hanya kedengaran sorakan penyokong sahaja jangan ada satu pn bunyi mercun…bunga api xpe kot janji pegang kat tangan jgn baling…hehe

Pendapat ke3

Seminggu ni bukan saja masa untuk Kelantan dan N9 untuk buat preparation tetapi untuk FAM dan polis juga selaku tuan rumah. Ni peluang terbaik untuk bukak balik post mortem final tahun lepas.. belajar dari keslipan..

Yang ketara sekali aku nampak :-

1. Pintu stadium perlu dibuka lebih awal supaya pemeriksaan lebih ketat dapat dilakukan…
2. Perlu buka semua pintu dah checking dilakukan di setiap pintu. Of course petugas juga perlu ditambah..
3. Crowd control bermula dari luar stadium lagi iaitu dari LRT/Parking sampai ke dalam stadium. Dan sama juga bile time keluar stadium.
4. Kemudahan untuk menarik peminat masuk stadium awal perlu disediakan seperti makanan dan hiburan (dikir barat, stand up comedian dll..)
5. Polis perlu infiltrate and get connection with official fan club to rekrut influential personnel in fan clubs to also help own crowd control.
6. Penganjur perlu devise crowd control plan seperti time masuk stadium, parking area masing2 dekat mane, LRT information, restricted item, dan information ini perlu di sampaikan kepada semua FA, fan club dan pembeli tiket…
7. Be realistik dengan jumlah anggota keselamatan yang dikerah…ideally kene ade cukup pegawai supaya dapat terus identify trouble makers dan pull out from crowd during live situation… maknaya polis kene duduk dalam crowd.

Pendpt 4

gua rsa game nie 50-50 mungkin akan bawak smpai penalty kickoff….then kita tgk battle khairul fahmi vs sani anuar……..

Pendpt ke5

satu cadangan spesel:

kena standby kalau2 ujan melanda, penonton berpuluh ribu akan berpusu-pus mencari perlindungan, pada masa ni, pintu std perlu dibuka, biar berteduh dlm std, makan minum, kencing, berak, semayang, semua ada dlm std

senario 2009:
penonton resah dalam kebasahan, sehingga memanjat pagar sebab tak tahan menunggu dlm hujan, tak selesa sgt2…

Tulah dia antara pendpt2 yg sempat saya kutip utk kali ini…

Dan pendapat saya pula…

Ns 2 kelantan 1….

HOBEN JANG HOBEN..JANGAN TAK HOBEN

 

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s