Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Shopping….

Leave a comment

Salam,

Esok nak pi shopping lagi ke mama?Tanya anak saya Syasya(ingat mama ni cop duit?)…eemm…boleh jugak..lagi pun besok dan hari Ahad aje yg boleh pergi shopping…last minit shopping ni yang menjadi kesukaan saya…ingat nak cari tudung di JAlan MAsjid India…ada satu kedai tu namanya Muaz …kain tudung dkt sini memang murah2…dan banyak pilihan…dari yang harga RM 1 sampai lah yang regenya RM30…dah kira murah sangat kalau nak dibandingkan dgn kedai2 atau bazar2 Ramadhan yang terdapat di Jalan Tuanku Abdul Rahman(TAR)…

Bukan saje kain tudung malahan baju2 kurung dan melayu pun ada dijual disini…memang berbaloi kalau beli dikedai ni… Maka tak heranlah kalau kedai ni pengunjungnya macam semut sampai nak lalu pun susah…ditambah pulak dgn kain2 tudung dilonggok2kan macam bukit..oopss..macam busut@bukit kecil sampai naik juling mata kita dibueknyo… Sure asben I marah ni kalau pi shopping besok sebab minggu lepas dah pergi dah tapi tak jugak beli tudung…asyik cari manek2 utk dijahit pada baju kurung anak saya dan saya…tapi saya bersyukur sangat2 kerana Syasya dan saya mempunyai minat yang sama-shopping…

kalau bawa dia shopping dia tak banyak meragam kepenatan…ikut aje mana saya bawa..berlainan dgn abangnya Kamarul…kalau saya bawa pergi kedai2 tudung mulalah nampak mukanya berkerut2 dan ada aje sound system yang kedengaran,mulalah muncung mulutnya sampai boleh gantung hanger baju…. yalah ikut orang perempuan shopping kenalah tahan kepenatan menunggu kan,kan,kan…betul  tak?

Minggu lepas ya! Allah punyalah ramainya orang di Masjid India…macam semut…dgn cuaca panasnya…yang tak tahan tu ada yang bawa bayi yang saya rasa masih dalam hari lagi…ya Allah,begitulah ghairahnya orang2 kita kalau nak sambut raya….apa orang kata,tak hengat donia….(termasuklah saya he,he,he…)

hai…entahlah….

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s