Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Jom Sahur…

Leave a comment

Puasa pun nak dekat(besok daa..), tapi time untuk bangunkan orang bersahur adalah time paling crucial sekali.Apa tak nye..kadang2 naik hangin jugak dibuatnye..ape2 hal,yg penting kita kena bersabar banyak2… Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)(yg saya copy dan paste disini…

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia…
3. renjis air kat muka dia…sambil panggil nama dia…
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia…
5. tutup kipas/air cond

tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat…


2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi…kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect gak
1. pergi kat telinga dia…then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali…
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak…ni je la cara terakhir
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayanginya

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s