Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Leave a comment

Salam,

Syukur Alhamdulillah….

Tinggal 2 minggu lagi fajar Ramadhan akan menjelma…sekejap aje rasanya …dah setahun…saya masih ingat lagi dan masih segar dlm ingatan saya  Ramadhan tahun lepas … bagaimana suami saya menggantikan tugas saya menyiapkan makan minum kami…maklumlah saya kurang sihat..Ramadhan tahun ini syukur saya pada Allah kerana telah memanjangkan umur saya utk sama2 menyambut bulan yang mulia ni bersama2 dgn keluarga…

Hari Sabtu yg lepas,saya pergilah mencuci mata di Jalan Tuanku Abd.Rahman,KL..Masyallah….ramainya orang…masing2 telah membuat persiapan Utk menyambut Hari Raya..Hari Raya lambat lagi maa….puasa belum dah sebuk shopping utk Hari Raya…maka tuan2 punya kedai tersenyum lebar sampai telinga bila lihat pengunjung ramai..kalau kita nak tawar menawar,memang diaorang tak layan punya….tapi yang ramai sekali orang kita mim lam alif ya wau…

Orang kita ni memang suka shopping…tak kiralah bulan puasa ke,cuaca panas ke,hari hujan ke..memang orang kita bab2 bershopping no.1..termasuklah saya…he,he,he…Tapi yang saya tak tahan kalau dgr budak2 atau baby menangis…kesiannya saya…yalah mak bapak sibuk shopping,plus orang ramai lagi plus perut lapar plus mata ngantuk nak tiduR(mestilah nak tidur,takkan nak makan plak..)dan macam2 plus lagilah…nak tunggu kedai tak ada orang,masa bila pulak…terpaksalah angkut anak2 skali bila shopping…kesian betullah….kalau bulan puasa lagilah….menguji keimanan kita…

Saya bab2 shopping awal ni tak ada dlm kamus saya…tapi shopping last minit,ha…tu sentiasa ada…maka mengigillah kepala ni nak cari baju anak2..yalah sendiri cari masalah….tapi keseronokan shopping last minit ni sukar nak diluahkan dgn kata2….dgn suasana masa tu,boleh dgr lagu raya…semangat shopping tu lain macam…lain dlm ertikata lain macamlah…sukar nak digambarkan.,walaupun kita tgh berpuasa…sesape yg suka shopping last minit tu mesti faham maksud saya….kan,kan,kan…

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s