Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Oh….Hospital Kajang

Leave a comment

/>

 

 

Salam,
Hari Isnin .Alhamdulillah….Dipanjangkan Allah umur saya dapat kita berblog hari ini…Syukur…….
Dan syukur Alhamdulillah,anak buah saya dah pun menumang cahaya mata sulungnya..nama.airil Zaquan..macam pemanin bolasepak Nogori pulak..ala…yang kembar tu…tapi hingga hari ini isterinya masih berada di Hospital Kajang lagi…tekanan darahnya tinggi manakala anaknya ada kekuningan sikit….diletakkan dibawah lampu biru…kalau masa saya dulu anak saya akan diletakkan dibawah pancaran cahaya matahari pagi…sekejap aje…agak2 dlm 10 minit aje…tutup mata baby manakala badannya dibiarkan bogel…biar kena matahari….selalunya matahri pagi antara pukul 8 hingga pukul 9 lebih gitu….jangan matahari terik pulak mau legam baby tu nanti….
Hari Sabtu lepas saya dan femili pergilah membuat lawatan ke Hospital Kajang…kecik je hospitalnya.(gambar di atas nun…).bersesuaianlah dgn bandar kajang dan kawasan2 yang sewaktu dengannya…
Cari2 akhirnya jumpalah kami wad bersalin….Alhamdulillah anak saudare saya sihat….Kebetulan masa kami pergi tu time ibu2 bagi anak susu…feeding time…Masaalah hospital ni tak ada bilik khas utk ibu2 menyusukan bayi mereka.Segala2nya open…tak ada tirai atau langsir ke nak tutup dari orang memandang kita menyusu bayi…maka time tu kelihatan macam2 saiz ada..kecik,besar,hitam putih semua ada..maaf cakaplah…free show bagi pelawat2 lelaki yang tak sudah sekejap keluar masuk…satu pemandangan yang memalukan sayalah…yalah aurat kita kan…..yang bapak2 ni sekejap masuk,sekejap keluar…ishh….geram jugak saya…ibu2 ni satu hal jugak,kalau nak menyusui bayi tu,pandai2lah cari angle yang baik..yang jauh dari pandangan pelawat2..ni tak ..tarik baju…hah kau…nampak semuanya…saya tak kisah sangat sebab sama2 ada tapi berpada2lah….
Yalah nama spital kerajaan,jadi semuanya lebih kuranglah….asal ibu dan anak selamat cukuplah,bab2 jaga aurat tu tolak ketepi….berbeza dgn spital swasta,yalah bayarannya pun mahal ada yang sampai beribu2 ringgit.Satu malam aje ada yang mencecah sampai RM200 .Belum kira makan dan ubat2an lagi..bak kata orang beza dgn spital kerajaan ni seperti langit dgn bumi.Jadi tak heranlah kalau servisnya tiptop,ada bilik khas utk menyusui bayi….tak delah open macam spital kerajaan…yalah bak kata orang besar duitnye,besarlah servisnya….kalau ciput,ciputlah servisnya….
Hai …entah le……

Hospital Kajang merupakan sebuah hospital kerajaan yang terletak di SelangorMalaysia.

Hospital Kajang mula beroperasi pada 1889. Hospital Kajang terletak dalam daerah Hulu Langat dan merupakan sebuah hospital daerah. Hospital Kajang mampu menempatkan seramai 306 pesakit di wad. Ia menawarkan perkhidmatan pakar dan turut memiliki perkhidmatan Haemodialysis yang mula beroperasi pada tahun 2000.

Hospital Kajang
Jalan Semenyih
43000 Kajang
Selangor Darul Ehsan

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s