Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Leave a comment

Tak ada idea lak pulak….

Oh ya..hari Ahad lepas ,kami menonton filem Ironman 2 di Wangsa Walk,Wangsa Maju yang baru dibuka.
Ni pun anak2 saya yg sibuk nak tengok..termasuklah saya..Best cerita dia..banyak eksyen2 yang mendebarkan…diperhebatkan lagi dgn sound system yang best dan canggih ..maka bertambah2 bestlah menonton filem ni….hampir 3 jam jugak cerita ni..rasa punggung ni dah kematu duduk di kerusi panggung tu…sejuk pulak tu…terlupa nak bawa sweater….
apa2 pun credit utk filem ni…berbeza dgn filem2 melayu kita yg semakin layu asyik2 cerita pasal mamat motor jatuh cintun dgn awek kayalah…macam filem adnan sempit,Kl drift dan apa2 lagilah…dah tak ada modal lain lagi dah…cuba buat filem mcm Ironman ni…baru terangkat….apa2pun kita layan ajelah gambar2 yg dipetik dari filem ni….joom..zass…..

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Man_2

Inilah sinopsis filem Ironman 2.

Film Iron Man 2 yang ditunggu-tunggu akhirnya ditayangkan juga. Ingin mengulang kesuksesan Iron Man yang pertama Jon Favreau sebagai sutradara film ini membuat lanjutannya yang bergenre Action/Adventure.Sinopsis Film Iron Man 2

Pasca pertarungannya dengan Iron Monger, identitas Iron Man yang semula dirahasiakan oleh Tony Stark (Robert Downey Jr) akhirnya terbongkar. Pihak militer merasa bahwa teknologi yang digunakan Tony untuk membangun baju besi yang ia gunakan saat menjadi Iron Man bisa dimanfaatkan oleh pihak militer dan mendesak Tony untuk membeberkan rahsia baju zirah ini.

Tony yang sudah merasa pesimis dengan bisnis senjata berusaha untuk menolak tawaran pihak militer ini. Celakanya, bukan hanya pihak militer saja yang tahu identitas rahasia Iron Man. Pers dan masyarakat terlanjur tahu dan ini menjadi beban tambahan buat Tony yang tak pernah ingin rahasianya terbongkar.

Tony Stark sebenarnya punya alasan kuat kenapa ia tak bersedia membagikan rahasia baju besi Iron Man. Tony tak ingin rahasia ini jatuh ke tangan orang yang berniat jahat dan memanfaatkan teknologi ini untuk kepentingan pribadi. Tak tahu pada siapa harus percaya, Tony kini hanya bergantung pada bantuan Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) dan James Rhodes (Don Cheadle) saja karena ada beberapa orang yang ternyata juga mengincar rahasia baju zirah ini termasuk Whiplash (Mickey Rourke), Black Widow (Scarlett Johansson), dan Justin Hammer (Sam Rockwell).

Iron Man Tony Stark

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s