Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Ada-ada aje…

Leave a comment


Assalammualaikum..w.b.t,Salam 1 Malaysia…ehwah…..
Masih ingat dgn entri saya pasal Syasya dan Sekolah Agamanya…hari ini Syasya telah memberi isyarat pada saya yg dia tak nak bersekolah agama lagi…apa yg harus saya lakukan?Memaksa dia atau memujuk rayu dgn muka ala2 sedih gitu supaya dia meneruskan persekolahan agamanya? Alahai syasya,pergi lah kesian mama dan abah,…Sayang seribu kali sayang,,,,nak buek camno ya?Syukur Alhamdulillah,Allah telah mengurniakan kesabaran pada saya dan asben yg sedikit sebanyak telah menyelamatkan Syasya dari dirotan atau didera oops…tersalah perkataan plak.Tapi kesabaran kami berdua telah berjaya dimanupulasikan oleh anak saya Syasya…hu,hu,hu..mcm2 alasan diberikan..Kalau tak sabar mau kena pelempang Jepun budak ni kang…bukan setakat Jepun punya pelempang,Bruce Lee punya KungFu pun kena…ish,ish,ish,cuba bayangkan macamana tu?Mau masuk lokap dibuatnye…cam kata orang Parit,Perak ‘tak ade keroje ,cari keroje…’

Ni bukan pelempang Jepun,ni pelempang India…

Aduih….mak tolong…..



Tapi tak adalah sampai koyak baju..kalau baju koyak dah kes lain plak..anak saya yg kena dera atau saya yang kena dera…

kalau baju kojak cam Bruce Lee nun,alamak free show lah jawapnya,he,he,he…sape yg untung ma?

Macam2 yg saya lihat sepanjang perjalanan sya ke ofis pagi tadi.Orang kena tembaklah depan HSBC Jalan Ipoh(mungkin ni kes Along),kereta merempuh pagar Balai Polis Taman Tun lah(bawa laju lah,lepas tu nak salahkan brek,tak makanlah macam2 alasan),eksiden di lampu isyarat Pencala Link(ni mesti kes langgar lampu merah).

Ya Allah,jauhilah kami dari malapetaka dan azabmu ya Allah…amin,amin,ya Rabbal alamin …

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s