Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Pertama Kompleks….oh…

1 Comment


Pernah tengok tak gambar di atas?Macam pernah tengok je tapi dimana ye?

Ha..tu lah Pertana Complex atau Kompleks Pertama yang terletak sebelah SOGO. hari Sabtu lepas saya dan anak2 saya berkesempatan menjejakan kaki disini.Anak saya nak cari game PS2..adalah 2,3 gerai yg jual game ni…Kebetulan asben out station jadi langkah panjanglah kami…(saya minta izin dulu tau..)mcm dunia ini ana yang punya…Dah lama jugak saya tak pi Pertama Complexs ni/.Setakat lalu aje dah banyak kali lah..Kalau bukan anak saya nak beli game Psnya,malas juga saya nak masuk..bukannya apa..bila tengok peniaga2 H/P yn ramai tu naik berpinar bijik mata saya ni…lagipun takut juga nak berlama2 di Kompleks Pertama ni..lebih2 lagi bila baca dlam ruangan forum ke pasal peniaga2 ni..banyak yg beri peandangan negatif dari positif.Ni yg menakutkan saya.Tambah2 pulak asben tak ada….saya dan anak2 aje….
Sebenarnya bukan pasal penjual HP ni yg saya nak cerita,ni hah pasal gerai2 makan yg ada di Pertama Kompleks.Ala,yg terletak betul2 sebelah KFC dlam kompleks tu. Saya tak pasti samada gerai2 tu seratus peratus orang melayu punya ke atau 1 malaysia punya..
Bila perut mula memberi signal supaya diisi,maka saya pun mencadangkan pada anak2 saya utk makan disitu aje memandangkan orang masih tak ramai lagi…tambahan pulak anak lelaki saya suka makan maggi mee goreng.Dari kejauhan saya nampak ada bungkusan maggi yg diletakan atas cabinet..kami pun tanpa membuang masa melajukan langkahn kaki kami ke gerai tu..Belum pun sempat kami melabuhkan punggung kami atas kerusi yg keras tu,datanglah dua tiga orang bibik2 menanyakan kami mau makan apa?Ya Allah mcm lalat pulak mereka ni…mengelilingi kami…eh rasa macam artis lah plak…he,he,he..
Anak saya order maggi goreng dgn Horlicks ais,manakala saya masih terkial2 memikirkan nak eat apa hari ni..sorang minah Indon ni (biru matanya)pun bagilah resepi nasi gorengnya,nasi goreng ikan masin..orait jugak…lagipun gerai orang melayu .Sebab maggi goreng tu mamak punya gerai..saya bab mamak ni saya kureng sikit..bukan sebab teringat kain pelikat mereka tapi tak tau lah kenapa…sori ya mamak..tapi kedai mamak punya servis tip-top..
Bila nasi goreng saya sampai saya pun bayrlah..terkejut beruk saya bila minah Indon tu bagi duit saya pada sorang nyonya siap pakai topi merah lagi you…nak buek camno…
Kecewa memag lah kecewa tapi nasi dah jadi bubur..terpaksalah makan nasi goreng nyonya tu…..sampai la ni perut saya sakit…begitu juga dgn anak perempuan saya sampai 2-3 kali masuk tandas..kesian dia…
tulah kutuk mamak lagi….
Nilah first dan mungkin kali terakhir saya makan disitu..serik saya..
Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

One thought on “Pertama Kompleks….oh…

  1. saya nak share pengalman sy pulak.br keluar dr pertama kompleks ni.td kami mkn kat medan selera kat situ.sy mkn mi bandung,gerai kat corner.sedap.harganya rm5.anak sy mkn ns grg ayam,rasa sedap gak.harga pun rm 5.suami order mi hun sup campur.rasanya bolehlah…..harga rm12! Mahalkan?kami tanya mcik mi bandung tu,nape gerai tu charge kami mcm tu?mcik tu kata mmg dah ramai customer complain ttg gerai tu-gerai yg jual sup,ada abg hensem.senyuman mmg manis……tp……
    so….berhati2 ye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s