Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Handphoneku

Leave a comment

Handphone? Handphone jenis apa yang anda gunakan sekarang ni?Nokis,Sony Ericson,Motorola,Samsung dan macam2 lagi.Ada macam2 model,harganya pun
boleh tahan juga mahalnya.Ada yang lebih canggih,kita boleh melayari internet lagi you.. Hampir 6 tahun saya menggunakan handphonr saya ni-model
Nokia——-,Kira feeyen lama..tonenya kadang2 berbunyi kadang2 tak.Yang lain masih o.k.
Saya masih ingat lagi,sayalah orang terakhir sekali dalam ofis saya yang ada handphone. Kiranya saya ni ketinggalan botlah….Dulu saya rasa tak perlu ada handphone sebab public phone
pun banyak lagipun boleh pakai telefon ofis. Lagi jimat..Tapi bila setiap kali saya nak menggunakan public phone,ada saja yang tak boleh pakai-gagangnya dah tercabut,tempat nak masukkan
syiling dah penuh dan macam2 masalahlah.Akhirnya nak tak nak saya belilah handphone saya ni…Dah 6 tahun h/p saya ni menjadi kawan karib saya.Kalau keluar rumah tak bawak handphone
rasa lain macam aje.Macam ada yang tak kena ….itulah penangan handphone.oh.Oh my handphone,I love you so much…muaahh……cup…cup…cup….
Baru2 ni suami saya beli handphone baru.Jeleznya saya…..Model sony ericson….ada MP3 lagi you..blue tooth(betul ke ejaan ni)dan macam2lah accesories…Canggih gitu…Boleh download lagu..
Ni yang buat I tak senag duduk……Selang dua tiga hari anak saya Kamarul mengikut jejak langkah suami saya.Beli h/p baru juga.Model sama….baru darjah 6.tu…tak boleh jadi….
Akhirnya dalam rumah saya tu handphone sayalah yang modelnya dah ketinggalan bot…..he,he,he….Takpalah..dah nasib badan….
Kadang2 terasa jugak tambah2 pulak bila diaorang bertukar2 pendapat tentang hanphone mereka..Macamana nak download lagu,main gamelah..Maklumlah h/p baru…masih bau kedai lagi…
H/p saya nak download ke atau upload ke memang tak ada dalam kamus h/p saya…..
Handphone? Handphone jenis apa yang anda gunakan sekarang ni?Nokia,Sony Ericson,Motorola,Samsung dan macam2 lagi.Ada macam2 model,harganya pun
boleh tahan juga mahalnya.Ada yang lebih canggih,kita boleh melayari internet lagi you.. Hampir 6 tahun saya menggunakan handphone saya ni-model
Nokia-ape ya?Lupa pulak,Kira feeyen lama..tonenya kadang2 berbunyi kadang2 tak.Yang lain masih o.k.
Saya masih ingat lagi,sayalah orang terakhir sekali dalam ofis saya yang ada handphone. Kiranya saya ni ketinggalan botlah….Dulu saya rasa tak perlu ada handphone sebab public phone
pun banyak lagipun boleh pakai telefon ofis. Lagi jimat..Tapi bila setiap kali saya nak menggunakan public phone,ada saja yang tak boleh pakai-gagangnya dah tercabut,tempat nak masukkan
syiling dah penuh dan macam2 masalahlah.Akhirnya nak tak nak saya belilah handphone saya ni…Dah 6 tahun h/p saya ni menjadi kawan karib saya.Kalau keluar rumah tak bawak handphone rasa lain macam aje.Macam ada yang tak kena ….itulah penangan handphone.oh.Oh my handphone,I love you so much…muaahh……cup…cup…cup….
Baru2 ni suami saya beli handphone baru.Jeleznya saya…..Model sony ericson….ada MP3 lagi you..blue tooth(betul ke ejaan ni)dan macam2lah accesories…Canggih gitu…Boleh download lagu..
Ni yang buat I tak senag duduk……Selang dua tiga hari anak saya Kamarul mengikut jejak langkah suami saya.Beli h/p baru juga.Model sama….baru darjah 6.tu…tak boleh jadi….
Akhirnya dalam rumah saya tu handphone sayalah yang modelnya dah ketinggalan bot…..he,he,he….Takpalah..dah nasib badan….
Kadang2 terasa jugak tambah2 pulak bila diaorang bertukar2 pendapat tentang hanphone mereka.-macamana nak download lagu,main gamelah..Maklumlah h/p baru…masih bau kedai lagi…
H/p saya nak download ke atau upload ke memang tak ada dalam kamus h/p saya….huahahaha…nak handphone baru!!!!Kalau boleh nak model seperti di bawah ni….
1GoldVish Le Million – $1.3 million
2Diamond Crypto Smartphone – $1.3 million
3Bucheron for Vertu Cobra – $ 310,000
7Motorola SLVR L7 – $ 75,000
Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s