Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Hantu!!!!!

Leave a comment

Demam nampak pocong
– Penduduk dua kampung gempar kemunculan lembaga putih
Oleh AZELI ALI
mohdazeli.ali@kosmo.com.my
KAWASAN pokok kekabu ini didakwa pocong sering kelihatan di Kampung Baru Sungai Ara, Bayan Lepas.
BAYAN LEPAS – Dalam keadaan semakin ramai warga Lembah Klang bimbang dan demam kerana wabak influenza A (H1N1), situasi yang sama dialami penduduk dua buah kampung di sini, bezanya mereka bukan takut virus selesema babi itu tetapi lembaga putih yang didakwa pocong.
Beberapa penduduk mendakwa pocong itu mula dilihat di Kampung Masjid di Teluk Kumbar, di sini dan Kampung Baru Sungai Ara yang terletak kira-kira 15 kilometer dari situ sejak bulan lalu.
Kisah pocong itu tersebar cepat dan meluas sehingga orang ramai mula fobia untuk keluar malam, baik di kalangan pekerja yang tamat syif di kilang-kilang berdekatan mahupun remaja bermotosikal yang dulu selalu berkonvoi ke Pekan Bayan Lepas.
Artikel dibawah saya petik dari akhbar kosmo.
Betul ke ada pocong?Eeee..takutnya!!!
Kalau pontianak tu saya percaya ada sebabnya anak buah saya Joey pernah terserempak dengan pontianak semasa Joey dlm perjalanan pulang ke rumah abang saya.Waktunya sebelum waktu Subuh.Joey masa tu bersama2 dengan seorang rakannya.Dalam perjalanan pulang dibawah sinaran lampu jalan Joey manpak seperti kelibat seorang perempuan melayang kearah mereka.Bila dah dekat baru Joey tahu bahawa kelibat tu sebenarnya hantu .Apalagi tak cukup tanahlah dia berlari meninggalkan kawannya yang terpinga2 melihat Joey lari. Bila kawan Joey toleh aje,hantu tu dah dekat .Macam nak pengsan member tapi digagahi jugalah berlari.Keesokannya kedua2 perlari marathon ni demam.Dua tiga hari jugaklah demamnya.
Kebetulan saya ada dikampung masa tu.Seram jugaklah.Joey kata pontianak tu bila berjalan tak jejak tanah dan tangannya dalam keadaan orang  menaip .Mcmana nak explain? Kepalanya mendongak keatas.Rambut panjang menutupi muka.Tak nampaklah muka ,kalau nampak,saya ras pengsan budak dua orang tu.Walu bagaimana pun terpulang pada setiap individu samada nak percaya atau tak kewujudan makhluk2 ni.Maklumlah zaman pun dah serba IT.Mana ada hantu2 ni…Bagi pihak diri saya antara percaya dengan tak percaya.tengah2.Macam mana tu ya?
Jom kita baca berita dibawah ni….Bila dah baca tepuk dada tanya selera….Betulke ?
– Penduduk dua kampung gempar kemunculan lembaga putih
Oleh AZELI ALI
mohdazeli.ali@kosmo.com.my
KAWASAN pokok kekabu ini didakwa pocong sering kelihatan di Kampung Baru Sungai Ara, Bayan Lepas.
ne_02.1
DiBAYAN LEPAS dalam keadaan semakin ramai warga Lembah Klang bimbang dan demam kerana wabak influenza A (H1N1), situasi yang sama dialami penduduk dua buah kampung di sini, bezanya mereka bukan takut virus selesema babi itu tetapi lembaga putih yang didakwa pocong.
Beberapa penduduk mendakwa pocong itu mula dilihat di Kampung Masjid di Teluk Kumbar, di sini dan Kampung Baru Sungai Ara yang terletak kira-kira 15 kilometer dari situ sejak bulan lalu.
Kisah pocong itu tersebar cepat dan meluas sehingga orang ramai mula fobia untuk keluar malam, baik di kalangan pekerja yang tamat syif di kilang-kilang berdekatan mahupun remaja bermotosikal yang dulu selalu berkonvoi ke Pekan Bayan Lepas

Di Kampung Masjid, pocong itu didakwa pertama kali muncul bulan lalu tidak jauh dari kawasan kubur kira-kira pukul 3 pagi.

Ia disusuli dengan cerita penduduk lain yang turut ternampak lembaga yang sama di sekitar kawasan itu pada lewat malam dan awal pagi.

Antara yang mendakwa ternampak lembaga itu dekat perdu buluh di kampung tersebut pada kira-kira 1 pagi, 28 Mei lalu ialah Azril Idris, 25.

Pada waktu itu Azril berehat bersama rakannya, Syed Fadzil Syed Mohdin sebelum dikejutkan dengan kemunculan seorang jiran wanita menjerit-jerit mengatakan terserempak lembaga dekat rumahnya.

Takut wei…….!!!! Cantik mata nampak!!1ne_02.2 (1)

Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s