Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Oh,!!Gunung Ledang!!

Leave a comment

Salam semua,
Pernah pergi ke Gunung Lagenda, Gunung Ledang yang terletak di.Asahan,Johor..Minggu lepas saya ke Segamat menziarahi anak buah saya.Seorang Ustazah di sebuah
sekolah Agama di Segamat. Ikut tol Tangkak.Dari kejauhan dah nampak puncak Gunung Ledang yang diselubungi awan. Bestnya…tak sabar rasanya nak tengok gunung ni dari
dekat. Sesampai aje di simpang jalan masuk ke Gunung Ledang,kelihatan deretan gerai jualan makanan ringan di tepi2 jalan. Awal sungguh mereka berniaga.
Ladang kelapa sawit kepunyaan Sime Darby terdapat dikiri kanan jalan.Suasana sungguh redup dan nyaman sekali. Bila sampai aje di pintu masuk tertera
papan tanda yang bertulis utk parking 2 ringgit,kanak2 – 50 sen atau 1 ringgit(tak pasti saya),orang dewasa – 2 ringgit tak kiralah kalau anda nak mandi ke tidak,
Macam saya dan keluarga,kami pergi cuma nak tengok sahaja suasana di Kaki Gunung Ledang. Jadi kami pun bertekak jugak dgn nyonya yang jaga kaunter tu.
Kami bukannya nak mndi tapi saje nak jalan2 cari makan. Agaknya tak percaya dengan alasan kami,nyonya tu seakan2 memarahi kami.Tak bley,tak bley,kena bayar jugak..
Eh..mana bley,kami bukannya nak mandi. Last2 kami buat U-turn belakang kaunter tu dan terus balik.Rupa2nya kereta dah berderet di belakang kami..he,he,he,..
Agak2nya mereka mesti kata apalah kadakut punya orang….Kalau charge untuk parking tu saya fahamlah tapi bila dikenakan charge untuk mandi padahal kami tak
nak mandi pun tu yang buat saya tak faham….Sepatutnya mereka adakan kaunter khas untuk mereka2 yang nak pergi mandi..Kan senang gitu..
Bukankah Gunung Ledang tu digezetkan sebagai salah sebuah tempat pelancongan di Johor, Kenapa pengunjung dikenakan bayaran? Ni yang buek eden tak faham ni?
Lebih2 lagi yang jaga kaunter tu nyonya pulak.Kalau amoi2 yang cun melecun lain cerita …Enath2 nyonya tu jelmaan Puteri Gunung Ledang tak?
mana tau kan?……Macam nenek kebayan……
Apa2pun tengok Gunung Ledang dari jauh ajelah….
GunungLedang1
Salam semua,
Pernah pergi ke Gunung Lagenda, Gunung Ledang yang terletak di….Minggu lepas saya ke Segamat menziarahi anak buah saya.Seorang Ustazah di sebuah
sekolah Agama di Segamat. Ikut tol Tangkak.Dari kejauhan dah nampak puncak Gunung Ledang yang diselubungi awan. Bestnya…tak sabar rasanya nak tengok gunung ni dari
dekat. Sesampai aje di simpang jalan masuk ke Gunung Ledang,kelihatan deretan gerai jualan makanan ringan di tepi2 jalan. Awal sungguh mereka berniaga.
Ladang kelapa sawit kepunyaan Sime Darby terdapat dikiri kanan jalan.Suasana sungguh redup dan nyaman sekali. Bila sampai aje di pintu masuk tertera
papan tanda yang bertulis utk parking 2 ringgit,kanak2 – 50 sen atau 1 ringgit(tak pasti saya),orang dewasa – 2 ringgit tak kiralah kalau anda nak mandi ke tidak,
Macam saya dan keluarga,kami pergi cuma nak tengok sahaja suasana di Kaki Gunung Ledang. Jadi kami pun bertekak jugak dgn nyonya yang jaga kaunter tu.
Kami bukannya nak mndi tapi saje nak jalan2 cari makan. Agaknya tak percaya dengan alasan kami,nyonya tu seakan2 memarahi kami.Tak bley,tak bley,kena bayar jugak..
gl3 SAlah satu adegan dalam teater Puteri Gunung Ledang
Eh..mana bley,kami bukannya nak mandi. Last2 kami buat U-turn belakang kaunter tu dan terus balik.Rupa2nya kereta dah berderet di belakang kami..he,he,he,..
Agak2nya mereka mesti kata apalah kadakut punya orang….Kalau charge untuk parking tu saya fahamlah tapi bila dikenakan charge untuk mandi padahal kami tak
nak mandi pun tu yang buat saya tak faham….Sepatutnya mereka adakan kaunter khas untuk mereka2 yang nak pergi mandi..Kan senang gitu..
Bukankah Gunung Ledang tu digezetkan sebagai salah sebuah tempat pelancongan di Johor, Kenapa pengunjung dikenakan bayaran? Ni yang buek eden tak faham ni?
Lebih2 lagi yang jaga kaunter tu nyonya pulak.Kalau amoi2 yang cun melecun lain cerita …Enath2 nyonya tu jelmaan Puteri Gunung Ledang tak?
mana tau kan?……Macam nenek kebayan……
Apa2pun tengok Gunung Ledang dari jauh ajelah…gl2
Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s