Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Tak ada tajuk

Leave a comment

Salam ,
Sedar tak sedar dah _ bulan saya berblogging.Cepat betul masa berlalu. Terima kasih pada saudara Menteil kerana sudi menjawab soalan2
saya berkaitan blogging ni dan juga kepada saudara Rohaizad. Thumbs up untuk blog mereka-menteil.com dan_Kalau nak dibandingkan blog diaorang ni
dengan blog saya macam langit dengan bumi.. Jauh betul perbezaannya. Satu cabaran buat saya. Banyak lagi yang perlu saya pelajari tentang .teknik2 berblogging ni dan saya percaya ia akan mengambil masa yang panjang.Dan bagi saya masa yang panjang tu mungkin satu bulan,dua bulan ataupun mungkin setahun…bergantung
pada mood saya ni..Apa2 pun kita perlu bersabar..sabar tu kan separuh dari iman.
Yang buat saya begitu teruja nak buat blog ni bila orang kata boleh buat duit dgn blogging ni. Macamana ya? Pening kepala saya memikirkannya.
Saya dan suami pernah cuba menjual barang di ebay Malaysia.Jual mainan Star Wars. Mula2 punyalah terujanya hati kami bila tengok barang2 yang kami nak jual tu ada dlm list di Ebay..Tiap2 hari buka internet tengok kalau ada orang bid atau orang bida barang2 tu malahan tiap2 minit dan saat. Punya bersemangatnya kami maaa tu.Hari bertukar hari,minggu bertukar minggu,barang2 kami tak ada juga orang bid. Nak buek macamano ni? Semangat kami sedikit demi sedikit pudar bak kaler baju yang dijemur ditengah2 terik matahari. Last2 Ebay kemana,barang2 maianan tu akhirnya selamat tersimpan dibawah katil hinggalah hari ini.Yang buat saya sedih tu hu,hu,hu…saya yang syorkan pada suami saya suruh dia berniaga di Ebay. Dapat untung banyak lah, dan macam2 lagilah promosi baik punya…
Sampai la ni suami saya dok ungkit kisah berniaga diEbay tu.Apa taknya,duit dia dah banyak habis beli barang2 mainan Star Wars tu. Saya pun buat2 tak dengarlah
bila ditembak berdas2….he,he,he.. Nanti bila Hari Bapa I akan hadiahkan you mainan Star Wars lagi ya ..he,he,he….. Boleh berniaga diEbay ,Bukan Ebay Malaysia aje tapi Ebay USA lagi malah Ebay seluruh dunia …gempak gitu….amacam ,best tak idea saya kali ni?Kesian suami saya…
So,bila orang kata bagi saya laptop atau komputer,dalam masa beberapa minit boleh jana pendapatan sampai puluhan ribu,terdetik di hati saya,betul ke ni/
Atau mungkin tektik saya tak menjadi atau salah teknik atau promosi saya tak kaw..kaw punya atau barang yang saya jual tu tak menarik…Ape2 pun saya akan tetap bersabar..insyallah satu hari nanti saya akan mengikuti jejak2 mereka yang telah berjaya dalam perniagaan internet ni..Insyallah dengan izin Allah jua..
Berniaga diinternet ni saya rasalah memerlukan kesabaran tahap gaban gitu.
Salam ,
Sedar tak sedar dah 4 bulan saya berblogging.Cepat betul masa berlalu. Terima kasih pada saudara Menteil kerana sudi menjawab soalan2
saya berkaitan blogging ni dan juga kepada saudara Rohaizad. Thumbs up untuk blog mereka-menteil.com dan Rohaizad.com_Kalau nak dibandingkan blog diaorang ni dengan blog saya macam langit dengan bumi.. Jauh betul perbezaannya. Satu cabaran buat saya. Banyak lagi yang perlu saya pelajari tentang .teknik2 berblogging ni dan saya percaya ia akan mengambil masa yang panjang.Dan bagi saya masa yang panjang tu mungkin satu bulan,dua bulan ataupun mungkin setahun…bergantung pada mood saya ni..Apa2 pun kita perlu bersabar..sabar tu kan separuh dari iman.
Yang buat saya begitu teruja nak buat blog ni bila orang kata boleh buat duit dgn blogging ni. Macamana ya? Pening kepala saya memikirkannya.
Saya dan suami pernah cuba menjual barang di ebay Malaysia.Jual mainan Star Wars. Mula2 punyalah terujanya hati kami bila tengok barang2 yang kami nak jual tu ada dlm list di Ebay..Tiap2 hari buka internet tengok kalau ada orang bid atau orang bida barang2 tu malahan tiap2 minit dan saat. Punya bersemangatnya kami maaa tu.Hari bertukar hari,minggu bertukar minggu,barang2 kami tak ada juga orang bid. Nak buek macamano ni? Semangat kami sedikit demi sedikit pudar bak kaler baju yang dijemur ditengah2 terik matahari. Last2 Ebay kemana,barang2 maianan tu akhirnya selamat tersimpan dibawah katil hinggalah hari ini.Yang buat saya sedih tu hu,hu,hu…saya yang syorkan pada suami saya suruh dia berniaga di Ebay. Dapat untung banyak lah, dan macam2 lagilah promosi baik punya…
Sampai la ni suami saya dok ungkit kisah berniaga diEbay tu.Apa taknya,duit dia dah banyak habis beli barang2 mainan Star Wars tu. Saya pun buat2 tak dengarlah
bila ditembak berdas2….he,he,he.. Nanti bila Hari Bapa I akan hadiahkan you mainan Star Wars lagi ya ..he,he,he….. Boleh berniaga diEbay ,Bukan Ebay Malaysia aje tapi Ebay USA lagi malah Ebay seluruh dunia …gempak gitu….amacam ,best tak idea saya kali ni?Kesian suami saya…
So,bila orang kata bagi saya laptop atau komputer,dalam masa beberapa minit boleh jana pendapatan sampai puluhan ribu,terdetik di hati saya,betul ke ni/
Atau mungkin tektik saya tak menjadi atau salah teknik atau promosi saya tak kaw..kaw punya atau barang yang saya jual tu tak menarik…Ape2 pun saya akan tetap bersabar..insyallah satu hari nanti saya akan mengikuti jejak2 mereka yang telah berjaya dalam perniagaan internet ni..Berniaga diinternet ni saya rasalah memerlukan kesabaran tahap gaban .Insyallah dengan izin Allah jua..
gitu.
Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s