Just to make you smile.blog

Because of your smile,you make life more beautiful

Blog berbahasa Inggeris..bila ek?

Leave a comment

 

Salam semua. Semasa saya blog hop(betul ke istilah ni), saya terjumpa satu artikel tentang 
cara2 menarik pembaca ke blog kita. Salah satu caranya ialah dengan rajin menngupdate blog kita.
Jangan sampai bersawang. Masalahnya kadang2 idea tu datang mencurah2 kadang2 tak ada langsung.
Nak buek macamano? Takkan nak copy orang lain punya artikel. Copy and paste…(bahasa komputer).Tak ada originaliti lah kan..
Kadang2 kalau dah kering sangat ide tu, terpaksalah ciplak juga.Tapi tak adalah 100 persen.cikit2 tu adalah.
he,he,he….Jangan mare!!!!!
.Bila tengok blog2 yang ditulis dlm bahasa Inggeris timbul pulak keinginan nak berbahsa Inggeris juga.Tapi bila
fikir2kan ,Bahasa Inggeris saya bukanlah terer sangat.Grammar banyak yang tak betul. Present Tense dah jadi 
past tense.Begitulah sebaliknya. I sound stupid when I speak in English.Tapi satu hari nanti menjadi satu harapan 
dan impian saya untuk mempunyai blog dalam bahasa Inggeris.Insyallah…. 
Grammar salah tak pe ……
Salam semua. Semasa saya blog hop(betul ke istilah ni), saya terjumpa satu artikel tentang 
cara2 menarik pembaca ke blog kita. Salah satu caranya ialah dengan rajin menngupdate blog kita.
Jangan sampai bersawang. Masalahnya kadang2 idea tu datang mencurah2 kadang2 tak ada langsung.
Nak buek macamano? Takkan nak copy orang lain punya artikel. Copy and paste…(bahasa komputer).Tak ada originaliti lah kan..
Kadang2 kalau dah kering sangat ide tu, terpaksalah ciplak juga.Tapi tak adalah 100 persen.cikit2 tu adalah.
he,he,he….Jangan mare!!!!!
.Bila tengok blog2 yang ditulis dlm bahasa Inggeris timbul pulak keinginan nak berbahsa Inggeris juga.Tapi bila
fikir2kan ,Bahasa Inggeris saya bukanlah terer sangat.Grammar banyak yang tak betul. Present Tense dah jadi 
past tense.Begitulah sebaliknya. I sound stupid when I speak in English.Tapi satu hari nanti menjadi satu harapan 
dan impian saya untuk mempunyai blog dalam bahasa Inggeris.Insyallah…. 
Grammar salah tak pe ……
Advertisements

Author: anayusof

A mother to two adorable kids.Working in an engineering consultation firm. Masih baru dalam dunia blogging.Cantik tiada tapi manis ada..he,he,he

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s